Ouderraad en Oudercommissie

Bent u: betrokken, enthousiast, initiatiefrijk en een aanpakker? Vindt u het leuk om op een actieve manier betrokken te zijn bij de schoolperiode van uw kind(eren)? Dan is dit uw kans! Wij zijn op zoek naar een secretaris, penningmeester en algemene lid. 

Wat doet de Ouderraad?

De Ouderraad (OR) is een enthousiaste en betrokken groep ouders die zich samen met het schoolteam inzet om allerlei IKC Máxima-activiteiten te organiseren. Zo denken we mee over de invulling van vieringen als Sinterklaas, Kerst en Pasen en helpen we bij het organiseren ervan. Ook van de laatste schooldag maken we een leuk feest voor zowel de kinderen als de leerkrachten. 

Als lid van de OR kunt u dus op een hele leuke en actieve manier betrokken zijn bij het reilen en zeilen op school. En tevens leert u de school en het schoolteam van een andere kant kennen. 

Werkwijze en samenstelling ouderraad 

  • De ouderraad bestaat 7 ouders van wie de kinderen op de IKC Máxima zitten, bij voorkeur uit verschillende groepen. 
  • In principe is een ouder voor een periode van drie jaar lid van de ouderraad. Aan het einde van zo’n zittingsperiode kan een lid zich één keer herkiesbaar stellen. 
  • De functies en taken per ouderraadlid worden aan het begin van het schooljaar onderling afgestemd. 
  • Tijdsbesteding is gemiddeld 1 uur per maand, en kan een piek vertonen bij een bepaalde activiteit.

Klik op onderstaande linken voor meer informatie per functie:

Penningmeester

Secretaris

Algemene leden

Enthousiast geworden?

Bent u de penningmeester, de secretaris het algemene lid die wij zoeken? En u bent enthousiast geworden om ook uw schouders er onder te zetten in de ouderraad Of wilt u eerst wat meer informatie? Mail naar ikcmaxima@pcboleeuwarden.nl